Ittasan ültek a volán mögé, öt járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök

rererer, rendőrség, baleset, police

Öt járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök Békés megyében, akik a gyanú szerint úgy vezettek, hogy előtte alkoholt ittak. Egyikük árokba hajtott, egy másik férfinak pedig vezetői engedélye sem volt.

hirdetés

Ittas járművezetéssel gyanúsítható férfiakat állítottak elő a rendőrök Békéscsabán, Dobozon, Méhkeréken és Eleken. Doboz külterületén, 2018. október 30-án, 7 óra 20 perckor ellenőriztek a rendőrök egy férfit, aki személygépkocsit vezetett, a helyszíni légalkoholmérés pedig pozitív értéket jelzett nála. Három órával később, Békéscsabán, a Vadász utcában árokba hajtott egy személygépkocsi. A jármű vezetője nem sérült meg, de a gyanú szerint ittasan vezetett. Ugyanezen a napon, 12 óra 25 perckor Méhkeréken, a Kossuth utcában szintén egy személygépkocsit vezető férfinál jelzett alkoholfogyasztást a szonda. Másfél órával később, Eleken, a Kisfaludy utcában is ittasság gyanúja merült fel egy személyautó vezetőjénél. Mind a négy férfi esetében a további mérések is megerősítették azt, hogy alkoholt fogyasztottak, ezért a rendőrök elvették a vezetői engedélyüket és büntetőfeljelentést tettek ellenük.

hirdetés

Békéscsabán, 23 óra 15 perckor újabb pozitív értéket jelzett a szonda. Az autó vezetőjét a Temető soron állították meg a rendőrök. Az intézkedés során a férfi sem a B kategóriára érvényes vezetői engedélyét, sem a jármű forgalmi engedélyét nem tudta bemutatni, mert egyik sem volt neki. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol büntetőfeljelentést és szabálysértési feljelentést is tettek ellene.

Az ittas járművezetés nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A rendőrség folyamatosan végez közúti ellenőrzéseket azért, hogy az ittasan, illetve bódult állapotban közlekedőket a forgalomból kiszűrje. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton kéri a járművezetőket, hogy a saját biztonságuk, illetve utasaik, közlekedő partnereik biztonsága érdekében tartsák be a szabályokat!

Forrás: Police.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

69 + = 76