BL: Kikapott hazai pályán a BRSE

lengyel Szép játékot láthatott a csabai közönség. Fotó: BRSE / Facebook

A Békéscsaba női röplabdacsapata hazai pályán négy szettben vereséget szenvedett a lengyel Budowlani Lódz-tól a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, a párharc csütörtöki első mérkőzésén.

A Békéscsaba jól kezdett, koncentrált csapatjátékkal megnyerte az első szettet. Majd a másodikban is jól állt egy darabig. Azután viszont az esélyesebb lengyel együttes fordított, és három pont különbséggel megnyerte a második játszmát. A harmadikban a hazaiak sokáig jelentős hátrányban voltak. A vége felé azonban feljebb zárkóztak és közel álltak a fordításhoz. A Lódz két pontot megőrzött előnyéből, a negyedik játszmát pedig már egyértelműen irányította. A végeredmény 1-3 lett – adta hírül az MTI.

hirdetés

A magyar csapat legjobbja Nikoleta Perovic volt 24 ponttal. A visszavágót jövő szerdán rendezik. A főtáblára kerüléshez ezen kívül még egy párharcot kell megnyerni.

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) a hét mérkőzésének titulálta a csütörtök délutáni Bajnokok Ligája összecsapást. Ezekre a találkozókra hivatásos szakkommentátort delegált az Európai Röplabda Szövetség. Így James Fielden a Békéscsabai Városi Sportcsarnokból közvetítette az összecsapást a laola1.tv weboldalon. Az angol kommentátor specialitása a labdarúgó mérkőzések közvetítése. Többek között az angol Premier League, a német Bundesliga és a spanyol La Liga összecsapásait, a világ legnagyobb sport rádiójában, a talkSPORT nevű csatornán kommentálja. Továbbá James az angol Aston Villa labdarúgó klub mérkőzéseinek első számú kommentátora.

A futball mellett James a CEV Bajnokok Ligája mérkőzések fő narrátora is. A laola1.tv mellett a mérkőzést Ausztráliában az Eurosport csatornán, még Amerikában az ESPN egyik sportadóján is élő adásban követhették az emberek. Az angol szakember Békéscsabára érkezésekor meglepőnek találta, hogy egy hétközi, 5 órakor kezdődő mérkőzés közel 1500 embert vonz egy ekkora városban is.

„Egy igazi párharcnak lehettek szemtanúi a mérkőzésre kilátogató szurkolók és azok, akik élőben televízió képernyője előtt vagy az interneten követték a találkozót. Két nagyon erős fél csapott össze és egy borzasztóan izgalmas, fordulatos és színvonalas mérkőzést játszott a lengyel és magyar csapat. Nagyszerű élmény volt ekkora szurkolás közepette végig kommentálni a Swietelsky-Békéscsaba – Budowlani Lodz találkozót” fogalmazott James Fielden – olvasható a BRSE honlapján.

Szóljon hozzá!

+ 44 = 49