Bottas: Az év eleje olyan volt, mint egy rossz vicc

bottas Fotó: Kaiser Erika

Valtteri Bottas szerint az idei szezon elején elszenvedett sorozatos, “vicckategóriába” illő incidensei alapjaiban befolyásolták bajnoki esélyeit.

hirdetés

Kínában és Bakuban Bottas nagyon közel járt a győzelemhez, ám az első esetben a késői safety car-fázisból profitáló Daniel Ricciardo ment el mellette, míg Azerbajdzsánban defekt miatt a vezető helyről kellett kiállnia három körrel a futam vége előtt. A finn később Ausztriában műszaki hiba miatt esett ki a második helyről, míg a Paul Ricard-on Sebastian Vettel torpedózta meg az első kanyarban. A szezon kimenetele szempontjából kulcsmomentum volt, hogy Bottas 99%-ban biztos azeri győzelmét Lewis Hamilton örökölte meg, az akkor kialakult pontelőny miatt pedig a Mercedes egyre inkább a britet részesítette előnyben.

“Nem tudom pontosan, hogyan alakult volna a pontállás” – zárkózott el a spekulációk elől Bottas. “Nem szeretek ilyeneken agyalni, elvégre minden futam után megvan az adott szituáció, amire alapozva kell kihoznod a legtöbbet a jövőben. De amikor sorozatban ennyi hátráltató tényező fog össze ellened, egyszer csak egy rossz viccé válik az egész, és én pontosan így éreztem a szezon azon szakaszában.”

Habár Bottas korai pechszériája részben magyarázza későbbi “szárnysegédi” szerepkörét, a finnek jövőre mindenképpen emelnie kell a téten, ha meg akarja tartani ülését például Esteban Oconnal szemben.

„A célom nyilván az, hogy erősebb legyek; egy szép napon minden összeáll majd” – bizakodott Bottas. „Ami a teljesítményemet illeti, idén szerintem minden futamon jobban szerepeltem, mint tavaly. Ezt a folyamatot próbálom fenntartani ezzel a csapattal, folyamatosan tanulok és fejlődök. Igyekszem még jobban teljesíteni jövőre, és remélhetőleg ez az eredményekben is megmutatkozik majd.”

Forrás: Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

20 + = 29