A békéscsabai lányok Szombathelyen is diadalmaskodtak

békéscsabai A meccs utáni csapatfotó sem maradhatott el! Kép: BRSE / Facebook

Helyenként nagyszerű játékkal arattak magabiztos győzelmet a Békéscsabai Röplabda SE tagjai Szombathelyen.

hirdetés

A bajnoki címvédő Swietelsky – BRSE kezdőcsapata három helyen módosult a pénteki jászberényi felállásához képest. Bodnár helyett Pekárik, Perovic helyett Szedmák, Molcsányi helyett Szpin kapott lehetőséget. A könyök sérülését kezeltető Ksenija Ivanovic nem utazott el Szombathelyre, őt a közelgő nemzetközi mérkőzésekre igyekeznek hadra fogható állapotba hozni.

hirdetés

Bár a találkozó első két pontját a hazai csapat szerezte, gyorsan felzárkózott a BRSE. Glemboczki Zóráék magabiztos játékkal alakítottak ki három egységnyi különbséget. (6-9) A folytatásban Mlinar ászának, valamint Medic centertámadásának és blokkjának köszönhetően megkétszerezte előnyét az ötszörös magyar bajnok. Kormos Mihály 13-nál Fábiánt küldte a pályára Tálas helyett. A csabaiaknak sikerült tovább növelni a különbséget, immár nyolc pontos vendég előnyt mutatott az eredményjelző. (10-18) Lendületesen játszottak a csabai fiatalok, nem volt kérdés, hogy ki nyeri az első szettet. Pekárik Eszter hatalmas blokkja után a korábbi Szombathely játékos, Bodovics Hanna is beállt. A BRSE csupán 12 pontot engedve az ellenfélnek megszerezte a vezetést a találkozón.

A második szettben felpörgött a házigazda, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Mindkét fél a centertámadásokra helyezte a hangsúlyt ebben a periódusban. Sok volt a hiba, főleg a nyitások akadoztak. A BRSE-nél Glemboczki és Pekárik szállította a pontokat, még a hazaiaknál Kinser, azonban továbbra is döntetlen maradt az állás. Kormos Mihály az együttes nyitás-fogadását erősítve, 9-9-nél pályára küldte Molcsányit. Ez jó húzásnak bizonyult, hiszen 3 ponttal sikerült elhúznia a csabaiaknak. (13-16) A Haladás nagyot küzdött a meccsben maradásért, de a szívósan küzdő csabai fiatalok visszaverték a felzárkózási kísérleteket és 22-25-re nyerték a játszmát.

A harmadik szettet a BRSE kezdte jobban, a remekül játszó Bodovics egy centertámadás után, ászt nyitott és 2-vel ellépett a BRSE. A folytatásban azonban hasonlóan alakult az állás, mint a második szettben. Nem alakult ki tetemesebb előny egyik oldalon sem, 8-9. Fábián Fanny ásza, majd Szedmák és Glemboczki bombája után 4 pontos előnyre tett szert a Békéscsaba. Ez betudható annak is, hogy remekül védekezett a csabai csapat. Ezután látványos pontokat szerzett a vendég együttes. Fábián elegánsan húzta át a szombathelyi oldalra a labdát, miközben a hazaiak feladásra számítottak. (13-17) A mérkőzés hajrájában erődemonstrációt tartott a címvédő és 15-25-re lezárta a szettet, így az összecsapást is. A BRSE fiatal játékosai igazolták, hogy amennyiben lehetőséget kapnak, lehet rájuk számítani, ami biztató a következő hetek, hónapok mérkőzés dömpingjét figyelembe véve.

Kormos Mihály a találkozó végén elmondta, örül, hogy helyenként szép játékkal, könnyedén és vesztett szett nélkül tudták megnyerni a meccset. Ezúttal főleg azok kaptak lehetőséget, akik az elmúlt pár hétben kevesebbet játszottak. Remekül helyt álltak a lányok, bebizonyították, hogy bármikor lehet rájuk számítani. Mindez a csapat és a klub erejét mutatja.

A Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE legközelebb csütörtökön l7 órától lép pályára, amikor a Bajnokok Ligája sorozatban a lengyel Budowlani Lodz ellen kell bizonyítani Molcsányi Ritáéknak.

Összegzés

HUNGAST-HALADÁS SZOMBATHELY – SWIETELSKY-BÉKÉSCSABAI RÖPLABDA SE 0:3 (-12, -22, -15)
Női Extraliga mérkőzés – Szombathely, 250 néző. Vezette: Halász Enikő, Szabó Péter.

Hungast-Haladás Szombathely: Kolada (1), Wallner (10), Kinser (8), Takacs (9), Kalman (3), Asceric (6). Csere: Lojen (libero), Csóka, Dobó, Bokor. Vezetőedző: Bedőcs Gergely.

Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE: Tálas (1), Glemboczki (11), Pekárik (6), Szedmák (6), Mlinar (12), Medic (2). Csere: Szpin (libero), Bodovics (10), Fábián (3), Molcsányi. Szakmai Igazgató: Kormos Mihály.

Mérkőzés alakulása: 1. szett: 6-8, 9-16, 10-21. 2. szett: 7-8, 13-16, 18-21. 3. szett: 6-8, 13-16, 14-21.

Forrás: BRSE

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 4 = 4