BRSE: szoros a hétvége

BRSE A Jászberény ellen taroltak a csabai lányok. Fotó: BRSE

Pénteken és vasárnap is meccset játszik idegenben a BRSE csapata. Pénteken Jászberényben győzelmet arattak a lányok, vasárnap is a három pontért mennek Szombathelyre.

hirdetés

Jászberényben kezdte meg hétvégi túráját a bajnoki címvédő BRSE csapata. Az első hazai bajnoki mérkőzését játszó házigazda fogadkozott a mérkőzés előtt, hogy megpróbál borsot törni az esélyesebb csabaiak orra alá.

hirdetés

Ennek megfelelően két gyors ponttal kezdte a mérkőzést a Jászberény, de Glemboczki két támadása révén hamar kiegyenlített a BRSE. A hazai pálya előnyét kihasználva három egységnyi előnyt alakított ki a hazai együttes, de Perovic támadása és Medic blokkja után sikerült faragni a hátrányból. Hosszú labdamenetek következtek, amelyből a hazai csapat jött ki jobban, Kormos Mihály 4 pontos hátránynál időt kért.

Mindkét csapat hibát-hibára halmozott, nem alakult ki magas szintű játék, egymás hibáiból éltek a felek. A csapatok fej-fej mellett haladtak, a berényiek tudták tartani 1 pontos előnyüket egészen a hajráig. Ekkor Mlinar majd Perovic bombáját követően pillanatokig vezetett a Békéscsaba, de a hazaiaknak sikerült kiegyenlíteni 21-nél. Ezután zsinórban 4 pontot szerzett ellenfelünk és megnyerte az első játszmát.

Kormos Mihálynak sikerült felráznia a csapatot a második szett kezdetére, a hazaiak azonban nem engedték, hogy meglógjon a címvédő és átvették a vezetést. Egy hazai pontot követően azonban ritmust váltott csapatunk és a folytatásban a kegyetlenül kihasználták ellenfelük hibáit Glemboczki Zóráék. Innen már nem volt megállás. A szett végére a csabai lányoknál ismét beindult Mlinar, aki zsinórban három pontot szállított az ötszörös magyar bajnoknak, ezzel esélyt sem adva a házigazdának.

A harmadik játszma két hazai ponttal kezdődött, amelyekre Perovic válaszolt. Majd Bodnár egy ásszal és Tálas lehelet finom ejtésével 3 pontra növelte a csabai előnyt 3-6. Teljesen átvette a szett irányítását a BRSE. Medic támadásait nem tudta kivédekezni a hazai csapat és 5 pontra nőtt a vendégek előnye. Ezt követően Molcsányi pillanatai következtek. A liberó egy labdameneten belül háromszor mentett, majd Glemboczki fejezte be a hosszú labdamenetet. (8-12) Deme Gábor kénytelen volt időt kérni, de ez sem segített, 17-25-re megnyerték a szettet Tálas Zsuzsáék.

Azzal a lendülettel folytatta a mérkőzést a Békéscsaba, amellyel az előző szettet befejezte. Hamar 3 pontos előnyt tudott kialakítani. A folytatásban sem apadt a BRSE koncentrációja, míg a berényiek sok hibával játszottak. 8-nál már 4 pontos előnye volt a csabai lányoknak, 4-8. A csabaiak teljesen átvették a mérkőzés irányítását, nyomás alá helyezték a hazai együttest. Perovic három nyitása után 10 pontra nőtt a csabai előny, 10-20. A berényieknek ugyan sikerült is faragniuk a hátrányból, azonban innen már nem volt visszaút: 15-25-re ezt a szettet is hozta a BRSE, így 1-3 arányú győzelmet aratott.

A második szett közepétől tudtunk olyan játékot produkálni, mint amilyet valójában tudunk, illetve azokat a taktikai elemeket, amiket megbeszéltünk, ekkortól tudtuk tökéletesen betartani. Az elején fegyelmezetlenek voltunk és hagytuk a berényi támadókat azokon a helyeken, azokban az irányokban támadni, amit nem lett volna szabad. Ahogy a hibák számát lecsökkentettük, egyértelművé vált a mérkőzés, kidomborodott a két csapat közötti különbség – mondta el a mérkőzés után Kormos Mihály szakmai igazgató.

A pénteki győzelem után a csapat nem tért haza Békéscsabára, hanem Jászberényben töltötte az éjszakát, majd szombat délelőtt indult tovább Szombathelyre, ahol vasárnap 16 órától a Haladás ellen lépnek pályára.

A két együttes október 3-án egy előrehozott találkozón már összecsapott Szombathelyen, akkor a BRSE 3-1 arányban diadalmaskodott. Az előzetesen kötelezőnek kikiáltott győzelmek sokszor a legnehezebbek. Ezért hiába sereghajtó a Vas megyei csapat, a címvédő ugyanolyan alapossággal készült fel, mintha rangadót játszana. A cél nem lehet más: pályára kell vinni a két együttes közötti tudáskülönbséget és begyűjteni a három pontot.

Kormos Mihály a mérkőzés előtt így nyilatkozott: Kétségtelen, hogy egy ismét egy olyan mérkőzés előtt állunk, amelyen mi vagyunk a torony magas esélyesek. Egyértelmű célunk, hogy vesztes szett nélkül hozzuk le a vasárnapi találkozót, azonban az is fontos szempont, hogy mindenkinek játéklehetőséget biztosítsak. Hiszek a játékosaimban, tudom, hogy mindegyikük képes hozzátenni csapatunk sikeréhez.

Forrás: BRSE

hirdetés

Szóljon hozzá!

7 + = 17