A BRSE magabiztosan nyert

brse Fáradtan, de boldogan zárták a napot a lányok. Fotó: BRSE

A BRSE ezúttal három győztes szettel örvendeztette meg a szurkolókat a Városi Sportcsarnokban. Több, mint hét hónap után játszottak ismét Közép-Európai Kupa mérkőzést a lányok. Az ellenfél ezúttal az eddig veretlen, szlovák élcsapat, a Slavia Bratislava volt. A találkozó előtt adott volt a kérdés, hogy a sorozat címvédője melyik arcát mutatja, hiszen eddig hullámzó teljesítményt nyújtottak Tálas Zsuzsáék.

hirdetés

SWIETELSKY – BÉKÉSCSABAI RÖPLABDA SE – SLAVIA BRATISLAVA 3:0 (11, 20, 17)
MEVZA Cup mérkőzés – Békéscsaba, 1100 néző, Vezette: Bojan Bardic, Bruno Muha.

Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE: Tálas (3), Glemboczki (3), Bodnár (8), Perovic (8), Mlinar (9), Medic (9). Csere: Szpin (libero), Pekárik (3), Szedmák (2), Bodovics (1), Fábián (1), Molcsányi. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

Slavia Bratislava: O’Neill (6), Nelson (5), Sepelova (6), Körmendyová (3), Kvasnová (3), Fricová (4). Csere: Magdinová (libero), Reháková (3), Marecková (1), Herdová (1). Vezetőedző: Michal Matusov.

Eredmény alakulása: 1. szett: 8-3, 16-7, 21-8. 2. szett: 8-5, 16-10, 21-15. 3. szett: 8-6, 16-11, 21-16.

Koncentráltan kezdett a BRSE, nyomás alatt tartva és hibákra késztetve ellenfelét. 10-6-nál Sofija Medic először támadásból, majd egy óriási blokkból volt eredményes, de a többiek sem kívántak lemaradni a szerb centertől, így 10 pontos különbség alakult ki a felek között. Kormos Mihály elkezdte keverni a kártyákat beállt Pekárik, majd Szedmák is, akik pontokkal hálálták meg a bizalmat. A BRSE nem adott esélyt ellenfelének és 25-11-re lezárta az első játszmát.

Úgy folytatódott a második szett, ahogy az előző véget ért: sikerült ismét tetemesebb előnyt kialakítani a csabaiaknak, ezúttal Mlinar révén. A szlovák csapat az etap közepén tudott faragni a hátrányon, de a hazai időkérés ismét megtörte a pozsonyiak lendületét, így 2-0-ra növelte előnyét a BRSE.

A harmadik szettben magához tért a Slavia, sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egészen 13-11-ig bírta a szlovák csapat, aztán elveszítették figyelmüket, amelyet a házigazda remekül használt ki. 18-13-nál Bodovics Hanna is bemutatkozott tétmérkőzésen a BRSE színeiben, aki nem sokkal később egy centertámadás révén megszerezte első hivatalos békéscsabai pontját is. 24-17-nél nem volt kérdés, hogy ki nyeri a találkozót, így csapatunk hét hónap kihagyás után, ismét győzött hazai pályán, a MEVZA Kupában.

Edzői értékelések:

  • Kormos Mihály: “Jól kezdtük a mérkőzést, örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam biztosítani az összecsapás alatt, és külön örülök annak, hogy így is 3-0-ra győztünk. A második és harmadik szettben visszaesett a koncentrációnk, de nem volt veszélyben a siker. Bízom benne, hogy ez a győzelem lendületet adhat nekünk a folytatásra.”
  • Michal Matusov: “Borzasztó sok hibával játszottunk, amelyet nem engedhetünk meg egy olyan kaliberű csapat ellen, mint a Békéscsaba. Le a kalappal ellenfelünk előtt, hazai pályán szép játékot játszottak és könyörtelenül kihasználták gyenge pillanatainkat.”

Forrás: BRSE

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 83 = 91