Ipar 4.0 Mintagyár Országjárás Békéscsabán

ipar Plakát: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

A 2017-ben indult Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt számos eszközzel támogatja a konvergenciarégióban működő termelő kkv-k fejlesztését térítésmentesen. A program keretében minősített vállalkozások később további pályázatokban is előnyt élvezhetnek. A helyi kamarákkal közös szervezéssel, most Ipar 4.0 Mintagyár Országjárás során október 15-től 8 városba – többek között Békéscsabára is – elhozzák a szakmai workshoppal kiegészített mintagyári technológiai megoldások rövid, kedvcsináló bemutatóját. Céljuk, hogy minél több érintett kkv értesüljön a program kínálta megoldásokról.

hirdetés

A további részleteket itt találja.

De pontosan hogyan is fest a projekt folyamata?

A projekt során kkv-k úgynevezett ügyfélúton mennek végig. Az ügyfélút négy lépésből áll: regisztráció, demonstráció, felkészítés és fejlesztés.

  • A kkv regisztrációval lép a programba.
  • Demonstráció keretében részt vesz legalább két mintagyári technológiai bemutatón és/vagy ellátogat a Budapesti Műszaki Egyetem Technológiai Központjába. Ezt követően kitölt egy önértékelési kérdőívet. Ezzel eléri az Ipar 4.0 belépő szintet és átléphet a felkészítési szakaszba.
  • A felkészítés során egy szakértővel történő, több elemből felépülő közös gondolkodás és testreszabott fejlesztési program előkészítése valósul meg.
  • A tervezés keretében a kkv-k a szakértők segítségével meghatározhatják azokat a technológiai elemeket, amelyek hatékonyan beilleszthetőek a termelési rendszerükbe, és erről közös értékelést készítenek. A tervezés segítségével hatékonyan vehetnek részt a később kiírásra kerülő ipar 4.0 felhívásban.

Újdonság, hogy a projekt kínálatának első elemét, a mintagyári bemutatókból ízelítőt visznek el az Ipar 4.0 Mintagyár Országjárás keretében nyolc városba a helyi kamarákkal közös szervezésben. Eger és Szolnok után most Békéscsaba került sorra.

Időpont: 2018. Október 17.

Helyszín: Phaedra Rendezvényközpont, (Békéscsaba, Irányi u 10.)

Forrás: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 7 = 3