Vasárnapra érkezik a hidegfront

hidegfront

Szombatig tart az átlagosnál melegebb idő, vasárnapra egy hidegfront érkezik. hHvösebb, szelesebb idő köszönt be.

Péntekig az ország nagy részén még kitart a vénasszonyok nyara, igaz már nem lesz zavartalan a napsütés, időről-időre több lehet a felhő az égen. Ezekből helyenként rövid időre az eső is csepereghet. Jelentősebb légmozgás nem várható. Az ország nagy részén maradnak a 20 fok fölötti maximumok, csupán a tartósabban felhős tájakon alakulhat 20 fok alatt a csúcshőmérséklet.

hirdetés

Szombaton már több helyen megélénkül az északi-északnyugati szél, délutánra azonban még 17-22 fokig melegszik a levegő. Éjjel északnyugat felől hidegfront érkezik, amely még vasárnap napközben is több helyen okozhat kisebb esőt, záport. Viszont a szárazságot jelentősebben enyhítő nagy mennyiségű csapadékra nem kell számítani. Feltámad az északi szél, nyugaton viharos lökések is lehetnek. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, több helyen 15 fok sem lesz délután.

Hétfőre átmenetileg nyugodtabb, naposabb idő jöhet. A szél csak helyenként lehet élénk, napközben 13-18 fok között alakulhat a hőmérséklet. A mostani számítások szerint nemzeti ünnepünkön, október 23-án újabb hidegfront érkezik erős, viharos északi-északnyugati széllel, de ismét csak kisebb mennyiségű csapadékkal – írja az Időkép.

Szóljon hozzá!

8 + = 14