Íme a 2019-es F1-es szabályváltozások

alonso, mclaren Fotó: Kaiser Erika

A tegnapi WMSC gyűlésen nem csak a 2019-es F1-es versenynaptárról döntöttek, hanem a jövőévi szabályokról is.

A 2019-es autók hátsó szárnyára például lámpa kerül majd, miután a WMSC (World Motor Sport Council) megegyezett annak használatáról. Jelzőfény biztonsági okokból, a hátsó szárny véglapjaira kerül majd. Láthattunk már ilyet a Mercedesen egy teszt során.

Áthelyezik a fedélzeti kamerákat is, annak érdekében, hogy a tévén látott felvételek látványosabbak legyenek. Változik a hátsó szárnyak magassága, és minimálisan módosul a Halo áramvonalassága is. A csapatok lesznek felelősek az előzetes gépátvételért. “Mielőtt az autó először a pályára hajt, a csapatnak nyilatkozniuk kell róla, hogy az autó megfelel minden biztonsági kitételnek.” – áll az FIA közleményében.

Egy Safety Car szabály is változik, e szerint egy bizonyos ponttól lehet majd előzni, mikor a biztonsági autó visszatér a boxba, és ez minden típusú újraindításra érvényes.

A verseny végét egy digitális, kockás világító panel jelzi majd, de továbbra is használják majd a kockás zászlót, annak érdekében, hogy ne fordulhasson elő újra olyan eset, mint az idei Kanadai Nagydíjon, hogy egy körrel korábban lett leintve a verseny.

2020-ra vonatkozóan pedig arról határoztak, hogy a csapat személyzete, szerelői nyolc helyett kilenc órát tartózkodhatnak majd a boxban.

Forrás: Racingline.hu

Szóljon hozzá!