A békési fejlesztések is jól haladnak

fejlesztések A békési piac is új külsőt kap. Fotó: mapio.net

Békésen ismét összeült a képviselő testület. A napirendi pontok közül érdemes kiemelni, hogy hallhattak egy beszámolót a település oktatási intézményei előző tanévi működéséről. A városvezető emellett az aktuális fejlesztések állapotáról is beszámolt.

Izsó Gábor polgármester elmondta, hogy a szeptemberi közgyűlésen mindig beszámolnak ezek az intézmények. Minden tájékoztató nagyon precíz volt, ezt ezúton is megköszönte az óvodák, iskolák munkatársainak. Az óvodák egy része önkormányzati fenntartású, összesen öt finanszírozását látja el a város. Két óvoda pedig az egyházhoz tartozik. A létszámokkal meg vannak elégedve, a szakmai munkáról is csak pozitívan tud nyilatkozni a városvezető. Minden intézménynek megvan a saját arculata: az egyik a testi nevelést, a másik a tehetséggondozást, a harmadik például a környezetvédelemre nevelést kezeli kiemelten. Ez is a város sokszínűségét biztosítja.

hirdetés

Általános iskola három van a településen, egyik sincs az önkormányzat fenntartásában. Ennek ellenére ugyanúgy odafigyelnek a város vezetői, hogy a szükséges fejlesztések megvalósuljanak, segítik az intézményeket. Középiskolák tekintetében egy gimnáziuma van a településnek, valamint itt működik a Gál Ferenc Főiskola egyik bázisiskolája is. Ehhez kapcsolódva a polgármester kiemelte, élénk diákélet van az intézményekben, rendszeres résztvevői a tanulók a városi rendezvényeknek. Jó munkát végeznek itt is a pedagógusok.

Izsó Gábor fontosnak tartotta, hogy a fejlesztések állapotáról is beszámoljon. A napokban átadták a felújított fogászati épületet, és elindulhatott a piac korszerűsítése is. A  fejlesztést érintő program részeként egy hűtőház is kialakításra kerül a Csabai úton, ide a termelők beszállíthatják a megtermelt zöldségeket, gyümölcsöket.

A polgármesterrel készült teljes interjút itt meghallgathatják.

Szóljon hozzá!

15 − = 12