Nyílt napra készül a Keri

nyílt nap Jól sikerült az előző tanév Díszmunka bemutatója is. Fotó: BSZC Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája október 13-án szervezi meg első nyílt napját – tudtuk meg Eke Ibolyától, az intézmény igazgatójától.

A nyílt napok azért fontosak minden intézmény életében, mert ilyenkor a leendő diákok először lépnek az iskola falai közé, először érezhetik át, milyen lenne ott tanulni. Az intézmény munkatársai természetesen felkészültek ezekre az alkalmakra, ahogyan felkészítették az iskolát a régi diákok fogadására is. Nyáron sor került a szokásos festésre, padlóburkolat-javításra, a tantermek padozatának felújítására. A két tanműhelyet is sikerült korszerűsíteni.

hirdetés

Kihívással kevéssel kellett szembenézzenek az új tanév kezdetén. Szerencsére a tanulói létszám alig változik, a megyei, békéscsabai csökkenő tendenciához képest. Annyi diákja van az intézménynek, hogy két telephelyen kell működjenek. Újdonság lett a szakmakínálat tekintetében, hogy az eladó hiányszakma lett. Vagyis a diákok ösztöndíjat kapnak, ha ezt tanulják. Már az előző tanévben megjelent a fogadós mint szakma, ami turisztikai ismeretekkel is ellátja a diákokat. a Pék-cukrász lesz a következő tanév újdonsága, ami az OKJ-jegyzékben is új. Az élelmiszeripari technikus képzés is újdonság lesz a 2019/20-as tanévben. Ez alapszakon először érettségit ad, majd plusz egy év a technikusi képzés. Az iskola további képzéseiről honlapjukon tájékozódhatnak.

A leendő diákok a nyílt napokon és a pályaválasztási vásárokon ismerkedhetnek a intézmény lehetőségeivel. Nyílt napból hármat szerveznek minden évben: októberben, novemberben és decemberben. Ilyenkor először elhangzik egy általános tájékoztatás, majd a szülők és a gyerekek körbejárhatják a tagintézményt.

A jelenlegi diákoknak fontos rendezvény minden évben a gólyák napja, amikor az újak ismerkednek az iskolával és egymással. A tavaszi félévben rendezik meg a KeriPikniket és a Díszmunka bemutatót. Utóbbin a végzős tanulók mutatják meg, mi mindent tanultak az elmúlt években.

Az Eke Ibolyával készült teljes interjúnkat itt meghallgathatják:

Szóljon hozzá!

25 − 18 =