Győzelemmel kezdte MEVZA CUP szereplését a címvédő BRSE!

brse Fotó: BRSE

Csehországban kezdte meg idei MEVZA Cup szereplését a címvédő Békéscsabai Röplabda SE, rögtön tavalyi döntőbeli ellenfele, a nyáron alaposan megerősített VK UP Olomouc otthonában. A fogadóirodák előzetesen 1,2-es szorzóval adták a hazai sikert, míg a BRSE győzelem négyszeres pénzt ért.

Határozottan, koncentráltan indította a találkozót Kormos Mihály együttese, Sofija Medic remek blokkjai, Molcsányi Rita szenzációs mezőnymunkája elbizonytalanította a hazai támadókat. Teply mester időkéréssel próbálta rendezni a sorokat, de nem csökkent a különbség és Perovic ütése pontot is tett a játékrész végére. (0:1)

hirdetés

Magasabb fokozatba kapcsolt az Olomouc a második etapban, de jelentős előnyt nem tudtak kicsikarni. Hatalmas csata zajlott a pályán, de nem csökkent a különbség, sőt 16:10-nél a vendének kértek időt. Ezúttal azonban ez sem segített, így egyenlített a hazai csapat. (1:1)

A harmadik szettben is folytatódott a cseh dominancia, remekül használta ki a csabaiak hibáit a cseh gárda. Cserélt a BRSE, Bodnárt Pekárik Eszter váltotta. 18:13-nál rohamot indított a címvédő, mely 21:21-nél egyenlített, sőt Pekárik blokkja után már a vezetést is átvette, sőt kihasználva a lélektani előnyt megnyerte a szettet, ezzel újra átvette a vezetést. (1:2)

Következett a negyedik játékrész, ami elkeseredett küzdelmet hozott, hiszen a mérkőzésben maradásért harcoló Olomouc minden energiáját mozgósította. Pár ponttal a hazaiak vezettek, de szívósan ellenfe nyakában loholt a Békéscsaba. Aztán újabb fordulat következett, pár bosszantó vendég hiba nyomán megléptek a csehek és egyenlítettek. (2:2)

A döntő szett Perovic bombájával indult, de rögtön fordítottak a hazaiak.
5:5-nél egy igencsak véleményes játékvezetői döntés borzolta a vendégek kedélyeit, majd Sofija Medic sokadik blokkja ismét egyenlítést ért. Őrületes adok-kapok zajlott, szinte harapni lehetett a feszültséget. A hajrában aztán megdobbant a legendás csabai szív, nem ismertek elveszett labdát Tálasék és támadásban is mindig volt valaki, aki hátára vette a csapatot. Mindez BRSE győzelmet eredményezett egy heroikus küzdelmet hozó találkozón.

KORMOS MIHÁLY: A CSAPAT EREJÉT JELZI, HOGY TÖBB ALKALOMMAL IS JELENTŐS HÁTRÁNYBÓL TUDOTT FELÁLLNI. JELENTŐS FEGYVERTÉNY A GYŐZELEM, HISZEN EGY REMEK JÁTÉKOSOKBÓL ÁLLÓ, JÓL FELKÉSZÍTETT ELLENFELET GYŐZTÜNK LE. KÉSZÜLÜNK A VASÁRNAPI NYÍREGYHÁZA ELLENI RANGADÓRA.

VK UP OLOMOUC – BÉKÉSCSABAI RÖPLABDA SE 2:3 (-16, 14, -22, 15, -12)

 

MEVZA Cup mérkőzés – Olomouc, 300 néző. Vezette: Schimpl, Juracek (szlovákok)

BRSE: Tálas(2), Glemboczki(4), Bodnár(9), Perovic(24), Mlinar(16), Medic(10). Csere: Molcsányi (libero), Pekárik(3), Szpin, Szedmák, Ivanovic, Fábián. Szakmai igazgató: Kormos Mihály.

OLOMOUC: Kubinova(5), Kosicka(16), Trnkova(2), Napolitano(12), Michalikova(16), Sokolova(15). Csere: Kovaoova (libero), Kossanyiova, Dudova, Dedikova. Vezetőedző: Jiri Teply.

Eredmény alakulása: 
1. szett: 8:12, 10:18.
2. szett: 10:7, 18:13.
3. szett: 13:8, 18:16.
4. szett: 9:9, 16:12.
5. szett: 5:4, 9:10.

Forrás: BRSE

Szóljon hozzá!

14 − = 11