Budapestre látogat a bajnoki címvédő Békéscsabai Röplabda SE

Fotó: BRSE

A szerdai szombathelyi szezonnyitó után, a Fővárosba látogat a bajnoki címvédő Békéscsabai Röplabda SE.

A BRSE beszámolója: Csapatunk a nyáron alapos vérátömlesztésen átesett UTE gárdájával mérkőzik a Tungsram Csarnokban 19:30-as kezdéssel. Ellenfelünknél az argentin Horacio Bastit mestert Kántor Sándor váltotta, aki a modern röplabdázás meghonosításának ígéretével lépett színre. A lila-fehérek keretében a válogatott magyar mag (Bleicher, Bagyinka, Szűcs) mellett venezuelai, brazil, amerikai és bosnyák idegenlégiósok viszik a prímet.

hirdetés

A párharcról edzőnket, Leiszt Mátét, valamint az utóbbi mérkőzéseken remek teljesítményt nyújtó fiatal ütőnket, Szedmák Rékát kérdeztük.

Leiszt Máté: Nehezen indult a Szombathely elleni mérkőzésünk, de miután kipróbáltunk bizonyos formációkat utána rátaláltunk a helyes útra. Az UTE ellen teljesen más meccsre számítok. Ellenfelünknek most csak a bajnokságra kell koncentrálniuk, úgyhogy ők erre a mérkőzésre tudtak most 100 százalékban készülni. Nehéz lesz ellenük, magas és jó ütőerővel rendelkező játékosokat sikerült szerződtetniük. Továbbá ott van a magyar válogatott feladók közül kettő is, a második és harmadik számú játékos a poszton. Küzdelmes mérkőzésre számítok, hiszen Újpesten nem könnyű nyerni, de mi győzelemre törünk, ezzel a határozott céllal kelünk útra szombaton.

Szedmák Réka: Nem játszottunk jól Szombathelyen, de a lényeg, hogy győzelemmel a tarsolyunkban várhatjuk a második bajnoki találkozót. Nyerni megyünk az UTE otthonába, alaposan kielemeztük játékukat, tudjuk erősségeiket és gyengébb pontjaikat. Véleményem szerint erősödtek a nyáron, valamint új vezetőedzőjük is van Kántor Sándor személyében. Rengeteget dolgoztunk a felkészülés során, hiszünk az elvégzett munkában, egymásban, így nem lehet más a célunk, mint a 3 pont megszerzése.

Forrás: BRSE

Szóljon hozzá!

8 + 2 =