Gáztartály mellett cigarettázott egy Garabonciás diák

garabonciás, benzinkút, kút A kép illusztráció!

Második napja tart a Csabai Garabonciás Napok, de máris kiütötte a biztosítékot egy-egy diák felelőtlen viselkedése.

hirdetés

Tegnap este az egyik békéscsabai benzinkúton (amelyet nem kívánunk megnevezni), négy diák ücsörgött a lefejtő aknákon – ahol az üzemanyagokat leeresztik a tartályokba; az ötezer literes gáztartálytól néhány méterre; sok ezer liter benzin és gázolaj környékén -idézve az egyik ott dolgozót. Ez önmagában nem is lenne akkora probléma, de a csoport egyik lány tagja, semmitől sem zavartatva, bőszen szívta cigarettáját. Erre lett figyelmes az egyik ott dolgozó, aki a benzinkút biztonsági kameráinak képein látta az eseményeket.

hirdetés

Miután kiment hozzájuk és elmondta a diákoknak, hogy ezt nem itt kéne csinálják, meglepődve tapasztalta a reakciójukat. Semmi elszörnyedés, semmi bűnbánat, semmi felelősségérzet, egymást támogatva tagadtak.

Egy másik kolléga is hamar odaért, mindkettőjüket “hülyébe véve” állították, hogy nem cigiztek. Hárman valóban nem, de az egyik lány igen -ami éppen elég lehet a bajhoz. A benzinkút dolgozói közölték velük, hasztalan tagadni, hiszen a kamerák mindent rögzítettek. A négyes tagjai még ekkor is saját igazukat fújták, ám végül nagy duzzogva elhagyták a helyszínt.

Felmerülhet a kérdés az ilyen és ehhez hasonló felelőtlen cselekményekkel kapcsolatban: ki a hibás? A gyerek? A szülő? A tanár? A rendezvény szervező?

Egy dolog biztos, az olyan rendezvényeken, mint például a Garabonciás Napok, sokkal jobban kellene figyelni a tizenéves diákokra, akik olykor részegen, már-már önkívületi állapotban járják a belváros utcáit és nem csak ön, de közveszélyes is lehet egy-egy megmozdulásuk.

Frissítés: Információink szerint a rendőrség a hétfői napon kis híján leállíttatta a jegyzővel a rendezvényt. Több száz részeg diák tűrhetetlen viselkedése miatt.

hirdetés

2 Comments

  • Meg olyan részegek a 14-évesek hogy egy némelyiket már …… szavakkal se lehet illetni. Egy felháborodott szülő. ???

  • Felháborító hogy 18 éven alulianak 22.00 óráig tart a rendezvény 5 napig. Másnap iskola. A rendezvény és az otthon között éjjel azt csinálnak amit akarnak. ez nem a szigetfesztivál! Hanem kiskorúak iskolaidőben. Felháborodott szülő és tanár.

Szóljon hozzá!

+ 73 = 82