A dzsúdósoknál is elindult a “tanév”

dzsudo A Sporthétfőn is megmutathatták a növendékek, mit tudnak. Fotó: BM Kano Judu SE / Facebook

A tanév kezdetével visszaköltözött a nyüzsgés a Békés Megyei Kano Judo SE termébe is. Bár izgalmasan és tartalmasan telt a nyár, a valódi munka most folytatódik igazán.

A nyár legfontosabb eseménye az edzőtábor volt, amit már negyedik éve rendezhettek meg Szanazugban. Gyáni János, az egyesület elnöke igyekszik folyamatosan valami újjal készülni a növendékeknek. Idén például egy sátorcsarnokot állítottak fel, ahol a kisebbek edzhettek. Eddig egy 320 négyzetméteres teremben voltak az órák, ezt már kinőtték. Így most két helyszínen zajlottak az edzések, összesen napi hét órában. Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes sportoló is tiszteletét tette a táborban. Profiként sok új elemet, dzsúdós fogást taníthatott a kicsiknek-nagyoknak. Jövőre az olimpiai aranyérmes Kovács Antal érkezik, ha minden jól megy.

hirdetés

A tanévkezdéssel visszatértek a fiatalok, a 8-10 éves korosztály már aktívan jelen van az edzéseken. Gyáni János érdekességképpen azt elmesélte, hogy egy hat éves kisfiúval is foglalkozik, akinek minden álma a dzsúdózás. Ebben a korban még kicsit ugyan korainak tartja, mert hamar megunhatják a gyerekek, de elküldeni természetesen nem szerette volna a kis sportolót. Inkább fiúkkal bővültek idén a csoportok, ami azért különös, mert a versenyzők között a lányok vannak már többen.

A megmérettetések tekintetében is kezdődnek a feladatok: elindultak a korosztályos bajnokságok. Tavaly hét országos bajnoka volt az egyesületnek, remélhetőleg idén magasabb is lesz ez a szám. A felkészülés részét képezi majd egy fontos esemény: japán válogatott dzsúdósok érkeznek majd Békéscsabára. Lesz közös edzőtábor és csapattalálkozó, a tervek szerint novemberben. Erre is készülhetnek tehát a küzdősportok helyi rajongói.

A Gyáni Jánossal készült interjút itt hallhatják.

Szóljon hozzá!

+ 76 = 79