Alonso: Ezt az eredményt nem fogjuk megismételni

Fotó: Kaiser Erika

Fernando Alonso szerint a szingapúri „varázslatos” hetedik hely anomália a McLaren teljesítményének láttán, és nem számít a közeljövőben hasonló eredményre.

hirdetés

Alonso a stratégiailag kezdvező 11. helyről rajtolva ki is használta az előtte adódó lehetőségeket és a három nagycsapat mögött a hetedik helyen ért célba. Az áprilisi Azeri Nagydíj óta ez a McLaren legjobb eredménye, ám mivel a pályakarakterisztika jócskán hozzájárult a wokingi istálló szerepléséhez, a főnixszerű feltámadás valószínűleg még várat magára.

„A pálya nagyon egyedi és bonyolult megtalálni a megfelelő beállításokat” – ismerte el Alonso. „Ma leköröztük Magnussent, míg a hosszú egyenesekkel tűzdelt Monzában és Spában lényegében ők köröztek le minket, szóval attól tartok, a pálya ilyen szempontból abnormális és a következő futamokon ismét nehézségekbe ütközünk majd.”

Jól példázza a Marina Bayben elterülő pálya sajátos vonalvezetését (és a futamot alapjaiban meghatározó gumikezelés fontosságát), hogy a verseny utolsó köreiben Alonso nevéhez fűződött a leggyorsabb kör, amíg a friss abroncsokra váltó Magnussen el nem vette tőle.

„Kihoztuk a maximumot a mai napból” – folytatta a spanyol. „Jó volt a rajt és a stratégia: a lilákon [ultrákon] kezdtünk, majd átváltottunk a sárgákra [lágyakra], és ha Magnussen nem váltott volna a végén a hiperlágyakra, mienk lett volna a versenyben futott leggyorsabb kör – varázslatos hétvége volt. Tudtuk, hogy Szingapúrban mindig megvan az esélyünk a jó eredményre, de ehhez az kell, hogy kihasználd a lehetőségeket és ne hibázz bele.”

Forrás: Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 1 = 1