A Biztonság hete Békéscsabára is elért

Fotó: Körös Hírcentrum

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság Békéscsabán rendezte meg szeptember 17-én a „Biztonság hete” országos programsorozat megyei rendezvényét.

hirdetés

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége 2018. szeptember 17-e és 23-a között „Biztonság hete” címmel rendez országos programot. Ennek keretében Békés megyében hétfőn a Szent István téren várta az érdeklődőket a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. A 10 órakor kezdődő és 13 óráig tartó rendezvényen több állomáson, különböző megközelítésben foglalkoztak a szakemberek a biztonság kérdésével. Az érdeklődők vetélkedőkön, interaktív játékokban vehettek részt, hasznos ismereteket sajátíthattak el és tanácsokat kaphattak, a Magyar Vöröskereszt szakembereitől megtanulhatták például az újraélesztést.

hirdetés

A személygépkocsit vezetők oktató segítségével gyakorolhatták, hogyan tolassanak, parkoljanak a tükrök segítségével és tesztpályán tapasztalhatták meg, milyen veszélyekkel jár, ha vezetés közben mobiltelefont használnak. Ki lehetett próbálni az úgynevezett részeg szemüveget, amelynek segítségével józanul is megtapasztalhatták, hogyan érzékeli környezetét, a körülötte lévő forgalmat egy ittas közlekedő. Bemutatót tartott a katasztrófavédelem, a szervezet szakemberei a tűzesetek megelőzésével kapcsolatos információkkal is szolgáltak a rendezvényre ellátogatóknak. A szervezők a gyermekek számára is készültek játékos feladatokkal, apró ajándékokkal – adta hírül a police.hu.

Mint azt Hudák Pál rendőr ezredestől, a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság elnökétől megtudtuk, 2017-ben már volt egy hasonló rendezvény, de akkor még nem országos szinten, ahogyan az idei. Tehát ezen a héten tulajdonképpen minden megyében megvalósul egy a csabaihoz hasonló program, amely középpontjában a közlekedésbiztonság áll. Viszont mivel a biztonságos közlekedéshez több szervezet is hozzájárul (rendőrség, katasztrófavédelem, a mentők, a vezetést oktatók), ők mindannyian képviseltették magukat. Bemutatót tartottak, tanácsot adtak, ismereteket adtak át.

A Hudák Pállal készült teljes interjút itt meghallgathatják:

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 4 = 5