Fontos határidők közelednek

Az ősz az agrártámogatások terén is új feladatokat, új teendőket hoz magával – árulta el Magyarné dr. Knap Diána, a Békés Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának vezetője.

Az év hátralévő részében az érintett ügyfélkörnek bőven lesz teendője az egységes kérelmekkel kapcsolatosan, a nemzeti baromfi, és sertéstámogatások körében, valamint a kárenyhítési rendszer kapcsán is. Az egységes kérelmet benyújtó ügyfelek számára felszólító végzést küldenek ki azon esetekben, ha a benyújtott területalapú támogatásokkal kapcsolatban túligénylés, tábla átfedés, területi ráfedés miatt, vagy az állatalapú támogatások esetében meghatározott eltérések alapján adategyeztetésre van szükség.

hirdetés

Az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály jól kialakult munkamódszerekkel a Nemzet Agrárgazdasági Kamara falugazdászaival közösen segíti az adategyeztetési folyamatot, erre a segítségnyújtásra természetesen az idei évben is számíthatnak az érintettek.

Az agrártámogatások fontos területe ősszel is a baromfi és sertés állatjóléti támogatások köre, a negyedév szeptember végi zárására tekintettel. Az őszi időszakban a baromfi és sertés állatjóléti kifizetési kérelmeket legkésőbb 2018. október 1. és október 31. között kell benyújtani a III. negyedévre (2018. július 1-től szeptember 30-ig) vonatkozóan, a jogosult lakóhelye, illetve székhelye szerint illetékes megyei kormányhivatalhoz. Sertés esetében a N0673 számú nyomtatványon, baromfi esetében pedig az N0675 számú nyomtatványon lehet ezt megtenni.

Szóljon hozzá!

2 + 3 =