Diák- és pedagógus naptár is készült a tanévre

Fotó: Körös Hírcentrum

Békés megye 2000 nyolcadikos diákja kap ingyenes pályaválasztási kiadványt a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától. A kamara továbbá ebben az évben 80 iskolába juttat el pedagógus naptárakat, hogy a nevelők ilyen irányú tevékenységét is segítse.

hirdetés

Az első diáknaptárakat Mészárosné Szabó Anna, az iparkamara szakképzési osztályvezetője adta át Békéscsabán, a Kazincy Ferenc Általános Iskolában. – Tavalyi diáknaptárunknak nagy sikere volt, sok visszajelzést kaptunk, hogy a diákok használták a szakmák tanulására ösztönző, azzal kapcsolatos információkat tartalmazó kiadványunkat – mondja az osztályvezető. – Itt van tehát a folytatás, és kiegészíti azt a pedagógusoknak szánt naptár is, amely reményeink szerint a tanári szobák falán első sorban az érintett osztályfőnökök munkáját segíti.

A megye 33 településére jut a diáknaptárból, az általános iskolai tanulmányaik végén tartó Békés megyei diákok mintegy kétharmada veheti kézbe azt. A klasszikus diáknaptár a szakmák tanulásához kapcsolódó speciális információkkal egészült ki. Szeptember hónapban az iparkamara dolgozói viszik el az intézményekbe (sok esetben a szakképzésben partner vállalkozások látogatásával összehangolva). Elsősorban azokat az iskolákat keresték meg, amelyekkel egyéb területeken is kérik a kamara segítségét a pályaválasztásban.

Az iparkamara – pályaorientációs tevékenysége keretében – több formában is megszólítja a pályaválasztás előtt állókat. Osztályfőnöki órákat, szülői értekezleteket tartanak, üzemlátogatásokat szerveznek. Mészárosné Szabó Anna szerint azért kiemelten fontosak ezek a lehetőségek, mert nagyon minimálisan az óvodában történik pályaorientáció, azonban ez a folyamat az általános iskolákban szinte teljesen megszakad, újra fel kell venniük a fonalat a diákokkal.

hirdetés

Szóljon hozzá!

35 − 26 =