Peter Sauber örül Räikkönen visszatérésének

raikkonen Fotó: Kaiser Erika

Kimi Räikkönen ma már az egyik legnépszerűbb – ha nem a legnépszerűbb – versenyző a Forma-1-es mezőnyben, jövőre pedig visszatér ahhoz a csapathoz melynél közel 18 éve debütált.

A finn versenyző Peter Saubernek köszönheti, hogy 2001-ben bemutatkozhatott a királykategóriában, ahol első évében többször is pontot tudott szerezni – nem sok formaautós tapasztalattal a háta mögött.

hirdetés

A csapat névadója azonban 2016 óta hivatalosan már nem része a csapatnak, Peter Sauber eladta a csapat tulajdonjogát. Ennek ellenére nagyon izgatott, hogy Räikkönen visszatér a Sauberhez.

“Akkor hallottam erről a lehetőségről, mikor Monzába látogattam.” – mondta Peter Sauber a svájci Blicknek. “Nagyon jó ötletlen tartottam. Kimit nagyon nagyra tartják Hinwilben és népszerű a rajongók körében. Az ő közreműködése jelentős löketet ad majd a Saubernek.”

“Kimi nagyon ambiciózus és hisz a Sauber felemelkedésében. Egy éve valószínűleg nem tette volna meg ezt a lépést. Az ő tapasztalata segítség minden területen.”

A Sauber hinwili központja ráadásul közel van Räikkönen otthonához, így akár autóval is egy órán belül el tud majd jutni csapatához. Sauber szerint ez pozitív hatással lesz a finn versenyzőre is.

“Remélhetőleg.” – mondta Sauber. “A világbajnok hazatér. Ez egy nagyszerű sztori.”

Forrás: Racingline.hu