Jogerősen tíz évre ítélték az élettársát megölő mezőhegyesi férfit

 

Jogerősen tíz év börtönnel sújtotta emberölés bűntette miatt a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a 49 éves mezőhegyesi férfit, aki szóváltás után megölte élettársát tavaly tavasszal.

hirdetés

A későbbi sértett 2012 nyarán ismerkedett össze a büntetett előéletű vádlottal, élettársi kapcsolatot alakítottak ki, és egy mezőhegyesi házba költöztek. Viszonyuk kezdetektől fogva konfliktusos volt, de szerették egymást. A férfi rendszeresen fogyasztott alkoholt és néha az asszony is. Ittasan gyakran féltékenykedtek egymásra, összevesztek, a vádlott többször bántalmazta is a sértettet. 2016-tól a férfi már napi rendszerességgel lerészegedett, ezért a nő elhatározta, hogy megszakítja az élettársi kapcsolatot.

Tavaly április 15-én a vádlott késő délután ért haza a munkahelyéről, majd este a sértettel együtt italozott. Ekkor újabb féltékenységi veszekedés robbant ki közöttük, a sértett arra akarta rávenni a férfit, hogy menjen el hazulról. A nő egy 19 centis pengéjű késsel hadonászott és kisebb sérüléseket ejtett a vádlotton.

Ekkor a férfi ellökte az asszonyt, kicsavarta kezéből a kést, és letette az asztalra. A sértett nem támadott tovább, de folyamatosan szidalmazta a férfit és a családját. A vádlott egy idő után felállt, megragadta a kést, és dulakodás után nyakon szúrta élettársát, aki azonnal elvesztette eszméletét. A férfi a sértettet az ágyra fektette, megpróbálta a vérzést elszorítani a kezével, de a nő
rövidesen elhunyt. Amikor a vádlott rádöbbent, hogy mit tett, többször is öngyilkosságot kísérelt meg. A bűncselekményt másnap reggel a férfi munkatársa fedezte föl.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét.

Forrás: MTI

Szóljon hozzá!

+ 71 = 80