Vettel nem kér csapatutasítást

vettel Fotó: Kaiser Erika

Sebastian Vettel nem akarja, hogy a Ferrari csapatutasítást alkalmazzon, annak ellenére, hogy az Olasz Nagydíjon talán jól jött volna számára, ráadásul a rivális csapatnál Valtteri Bottas egészen hatékonyan játszik Lewis Hamilton kezére.

hirdetés

Mondja ezt a német versenyző annak ellenére, hogy szemmel láthatóan nem örült neki, hogy csapattársa, Kimi Räikkönen elhappolta előle a pole-t Monzában, ahogy annak sem, aztán a rajnál sikeresen meg is tartotta vezető pozícióját. Arra a kérdésre, hogy a Ferrarival előzetesen megvitatták-e a rajtot, Vettel így felelt: „Nem, szerintem elég idősek vagyunk már és nincs szükség rá, hogy átvegyük a rajtot.”

hirdetés

„Próbáltam kihasználni a lehetőségeimet az első kanyarban, kicsit a második sikánban is, de nem jött össze. Kicsit balszerencsésen alakultak a dolgok.”

A német versenyzőt arról is megkérdezték, hátrányban érezte-e magát amiért neki a csapattársával is meg kellett küzdenie, míg Hamiltonnak nem.

„Nem tudom. De nyilvánvalóan felmerülnek ilyen kérdések.”

„De számomra ez egyértelmű: Én örülök, ha három autó ellen versenyzem, valójában akkor is, ha 19 autó ellen. Szerintem sosem volt más a helyzet. Ez rendben is van. Nem várok semmi mást.”

Forrás: Racingline.hu

hirdetés