A mozgás már a kicsiknek is elengedhetetlen

A sporttal intenzívebben foglalkozó szakemberek mind azt vallják, hogy az aktív mozgást nem lehet elég korán kezdeni. Így tartják ezt a Torna Club Békéscsabánál is.

Fóri Márta, az egyesület elnöke és Halász Henriett, aki személyi edzőként dolgozik, de maga is korábban nemzetközi szintű tornász volt, szintén azt hangsúlyozzák, hogy bár ők maguk természetesen a tornát részesítik előnyben, de minden kisgyermeknek meg kell találni azt a mozgásformát, ami boldoggá teszi, ami játszva tanítja meg neki az alapokat.

hirdetés

A torna sokoldalú képzést adhat: javítja a koordinációs képességeket, és olyan kondíciót ad, ami később a gyerek egész életére pozitív hatással lesz. 7-10 éves korban a legjobb elkezdeni bármilyen sportágat, ebben az időszakban a legkönnyebb képezni őket. A klub óvodás kortól várja a kicsiket, fiúkat-lányokat egyaránt.

Heni maga is évekig tornázott, sokáig versenyszerűen, ezért a saját példáján keresztül is meg tudja mutatni a tanítványainak, mennyit jelent a rendszeres testmozgás. Nem csak fizikailag, de lelkileg is rengeteget köszönhet ennek a sportnak. Erősebb lett, kitartóbb az élet minden területén, semmit nem ad fel egykönnyen. Ezzel Márta is egyetért: olyan lelkierőt kapnak a gyerekek a tornától, amit nehezen lehet az élet más területein elsajátítani.

Szóljon hozzá!

+ 61 = 71