Van jövője a Békéscsabai Gazdasági Campusnak

Egy megyeszékhely csak akkor tud tovább fejlődni, ha erős oktatási  intézményekkre tud támaszkodni alapfoktól a felsőfokig, amivel megfelelő minőségű munkaerőt tud ajánlani a gazdasági szereplőknek.
E fontos célt szem előtt tartva Szarvas Péter polgármester 2015 óta rendszeresen és számtalan alkalommal tárgyalt annak érdekében, hogy Békéscsabán ne kelljen tartani a felsőoktatás megszűnésétől, sőt annak fejlesztése kerüljön napirendre.Kiemelt jelentőségű volt e tekintetben is Orbán Viktor minszterelnök 2016. áprilisi látogatása, amely alkalommal a Modern Városok Program keretében olyan együttműködési megállapodás került aláírásra, amely a felsőfokú oktatás megtartását garantálja a városunkban.
Számos tárgyalást követően ebben a munkában új startégiai partnerre lelt a város a Gál Ferenc Főiskola személyében, aki 2018. február 1-től átvette a Békéscsabai Gazdasági Campus fenntartását, amely önálló gazdasági Karként működik tovább. 
A múlt hét során érkezett meg az a Támogatói Okirat, amely a békéscsabai campus infrastukturális fejlesztéseinek előkészítéséhez biztosítja a szükséges forrásokat.
A projekt keretében megújításra kerül az oktatási főépület, a tornacsarnok, a további melléképületek, valamint a kapcsolódó zöldfelületek, belső utak és járdák. 

hirdetés

hirdetés
hirdetés